Αφράτη και πολύ νόστιμη τάρτα σοκολάτας με σπιτική μαρμελάδα βανίλια . Οικονομική συνταγή με λίγα υλικά , χωρίς βούτυρο και μαργαρίνη , φτιάχνεται με ελαιόλαδο και είναι και νηστίσιμη. Γεμίστε την τάρτα με την μαρμελάδα της επιλογής σας και απολαύστε την με το απογευματινό καφεδάκι σας.
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες τάρτες
Για την #Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά για ταψάκι 20 χ 20 εκατοστών
250 (+ 30 γραμμάρια ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια μπέικιν
100 γραμμάρια νερό βρύσης
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 βανίλια
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού κακάο κοσκινισμένο
Για την γέμιση
1 βαζάκι μικρό μαρμελάδα βανίλια ή όποια μαρμελάδα μας αρέσει.
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό , το ελαιόλαδο και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλάτι και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το κακάο .
Ρίχνουμε την ζάχαρη και κατόπιν το αλεύρι σταδιακά ζυμώνοντας την ζύμη μας με τα χέρια μας.
Ανάλογα το αλεύρι που χρησιμοποιούμε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 30 γραμμάρια παραπάνω .
Η ζύμη μας είναι πολύ αφράτη και μαλακή και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, δεν χρειάζεται να την βάλουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί .
Αλείφουμε με λάδι το ταψάκι μας και με τα χέρια μας στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης μας , προέχοντας να καλύψουμε καλά και τα πλαϊνά τοιχώματα της ταρτιέρας μας.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης μας με την μαρμελάδα.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε σε μικρό φύλλο την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε .
Με κουπατ κόβουμε σε σχέδια της επιλογής μας - εγώ έκανα σχέδια αστεράκια και μικρά ελατάκια .
Τοποθετούμε τα αστεράκια ή ότι άλλο επιλέξουμε πάνω στην τάρτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο , αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, και κατόπιν τοποθετούμε την τάρτα μας σε πιατέλα της επιλογής μας.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments