Τα κουρκουμπίνια είναι ένα απλό αλλα πολύ νόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι χωρίς σχεδόν καθόλου υλικά , οικονομικο και πολύ εύκολο! Λιχουδιά για όλες τις ώρες!
Δείτε ακόμα Κανταΐφι / Σιροπιαστές φωλιές
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερού
χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Για την συνταγή με τα κουρκουμπίνια ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.
Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά από την ώρα βρασμού.
Αλείφω ένα φύλλο κρούστας με ηλιέλαιο και βάζω ακόμα ένα φύλλο από πάνω. Αλείφω και το δεύτερο, τα διπλώνω στην μέση μετά τα τυλίγω ρολό και στην άκρη αλείφω με νερό και πιέζω για να κολλήσει η άκρη. Επαναλαμβάνω έτσι με όλα τα φύλλα.
Κόβω κομματάκια και τηγανίζω σε ηλιέλαιο. Πιο πριν έχω φτιάξει το σιρόπι, τα σιροπιάζω για 5 λεπτά. Κρύο σιρόπι ζεστά κουρκουμπίνια.
Ευχαριστω πολύ την φίλη μου vicky stavropoulou για την συνταγή.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments