Φακές οι πεντανόστιμες! | Aspas_recipes

Φακές οι πεντανόστιμες!

fakes

Ελληνικό παραδοσιακό μαμαδίστικο φαγητό! Οι φακές έχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρδιοπαθειών.

Δείτε ακόμα      Φασολάδα    /     Γίγαντες

fakes1

Υλικά

250 γραμμάρια φακές ψιλές

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1  ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 καρότα τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα

2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκες)

2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας

2 δαφνόφυλλα

αλάτι

fakes2

 Για το σερβίρισμα

 ελιές

 φέτα και τραγανό ψωμί

fakes3

Οδηγίες

Ξεπλένουμε πρώτα τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε λίγο ελαιόλαδο  σοτάρουμε το κρεμμύδι  με το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. 

fakes4

 Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.

Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. 

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

fakes5

Πάντα να τις τρώτε με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο, ρύζι ή ψωμί, γιατί σας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος.

fakes6

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments