Μπισκότα με μαρμελάδα !!

mpiskota-me-marmelada

Υπέροχα πεντανόστιμα μπισκοτάκια με μαρμελάδα! Νόστιμα και εύκολα γίνονται σε 15 λεπτά. Δοκιμάστε τα!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μπισκότα 

mpiskota-me-marmelada1

Για τα πολύ εύκολα μπισκοτάκια με μαρμελάδα θα χρειαστούμε :

Υλικά για 24κομμάτια

180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  ή Φυτίνη 

70 γραμμάρια ζάχαρη 

2 κουταλιές γάλα -12 γραμμάρια

1 βανίλια σε σκόνη ή 5 ml εκχύλισμα βανίλιας

140 εώς  160  γραμμάρια Φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )

40 γραμμάρια   κορν φλάουρ 

mpiskota-me-marmelada2

Ακόμα 

200 γραμμάρια μαρμελάδα ξινόγλυκη (φρούτα του δάσους, βύσσινο, κεράσι )

mpiskota-me-marmelada4

Οδηγίες

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ  το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. 

Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν.  Προσθέτουμε το αλεύρι και το νισεστέ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που  κολλάει ελάχιστα στα χέρια.  Η ζύμη μας είναι πολύ βουτυρένια και πολύ αφράτη ταυτόχρονα .

mpiskota-me-marmelada5

Παίρνουμε  κουταλάκια του γλυκού από την ζύμη 20 γραμμαρίων και πλάθουμε.

Λόγω το ότι η ζύμη μας κολλάει λίγο βουτάμε πρώτα τα χέρια μας στο κορν φλαουρ και πλάθουμε τα μπισκοτάκια μας στρογγυλα.

Τοποθετούμε  σε  ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

mpiskota-me-marmelada6

Κάνουμε μια λακουβίτσα  στο κέντρο από το κάθε μπαλάκι ζύμης με το δάχτυλο  μας  ή με το πίσω μέρος μιας  ξύλινης κουτάλας.

mpiskota-me-marmelada7

mpiskota-me-marmelada8

Γεμίζουμε με μαρμελάδα (είτε με κουταλάκι του γλυκού , είτε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ) και ψήνουμε  για 10- 15’ λεπτά (ανάλογα τον φούρνο ) σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180΄. 

mpiskota-me-marmelada9

Αφήνουμε  τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και αν αγαπάτε την μαρμελάδα όσο και εμείς συμπληρώνετε κουταλάκια μαρμελάδας από πάνω .

mpiskota-me-marmelada10 

mpiskota-me-marmelada11

mpiskota-me-marmelada12

Συμβουλές

1) Τα μπισκότα απλώνουν και φουσκώνουν για αυτό ζυμώστε μικρά μπαλάκια λίγο πιο μικρά από ένα καρύδι  ακαθάριστο .(αν έχετε ζυγαριά ζυγίστε  κομμάτια ζύμης 20 γρ ).

mpiskota-me-marmelada13

2) Η μαρμελάδα σας καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή γιατί θα ξεχειλίσει έξω από τα μπισκότα καθώς αυτά θα ψήνονται .

3) Λόγω το ότι κάθε αλεύρι έχει την δική του  σύσταση σας συνιστώ να μην το βάλετε όλο από την αρχή. Ξεκινήστε με 140 γραμμάρια αλεύρι + το κορν φλάουρ και δείτε αν και πόσο ακόμη αλεύρι  χρειάζεται ή ζύμη .

4) Προτιμήστε μαρμελάδα με γλυκόξινη υφή για να μην είναι πολύ γλυκά τα μπισκοτάκια .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

mpiskota-me-marmelada14

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments