Εύκολη τούρτα με κρέμα και κεράσια! | Aspas_recipes

Εύκολη τούρτα με κρέμα και κεράσια!

tourta-me-kerasia

Είναι εύκολο ,νόστιμο , δροσερό και γρήγορο! Αφράτο παντεσπάνι με νόστιμη κρέμα και επικάλυψη κερασιών  θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με κεράσια 

tourta-me-kerasia1

Για το εύκολο γλυκό με κεράσια θα χρειαστούμε  :

Υλικά για το παντεσπάνι

11ο γραμμάρια  ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι 

120 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Ακόμα

250- 300 ml γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι 

tourta-me-kerasia2


Για το ζελέ κερασιού με κεράσια κομπόστα :

1 γυάλινο βάζο κεράσια σε σιρόπι  720 ml 

1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (20 γραμμάρια )

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 

ή

Για το ζελέ κεράσι με φρέσκα κεράσια :
 
500 ml χυμό κεράσι εμπορίου

300 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα από κουκούτσια 

30 γραμμάρια κόρν φλάουρ

Ζάχαρη άχνη 1-2 κουταλιές (ο χυμός περιέχει ήδη ζάχαρη μπορείτε να μην βάλετε καθόλου )

tourta-me-kerasia3

Για την κρέμα

1 λίτρο  γάλα

50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γραμμάρια κορν φλάουρ 

80 γραμμάρια ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια 

75  γραμμάρια βούτυρο

tourta-me-kerasia4

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι 
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα 26 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο .

Χτυπάμε  τα αυγά και τη ζάχαρη  στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

tourta-me-kerasia5

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το παντεσπάνι.
(περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας ).

Μετά το ψήσιμο αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

tourta-me-kerasia6


Για  την κρέμα
Ανακατεύουμε με το σύρμα  το γάλα, το αλεύρι, το κορν φλαόυρ , τη ζάχαρη, και το αυγό σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Τοποθετούμε  στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

tourta-me-kerasia7

Όταν πήξει η κρέμα (θα το καταλάβετε πως είναι έτοιμη γιατί θα κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της ) βγάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε για 1 ή 2 λεπτά με το σύρμα χειρός .

tourta-me-kerasia8

Βρέχουμε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι με γάλα .

Ρίχνουμε την κρέμα στο κέικ και απλώνουμε.

tourta-me-kerasia9

Καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα  μέχρι να ετοιμάσουμε το ζελέ κερασιού .

Για το ζελέ κερασιού

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια από κοτσάνια και κουκούτσια. (Για τα φρέσκα κεράσια)

Στραγγίζουμε τα κεράσια από το σιρόπι τους με ένα σουρωτήρι.
(Για τα κεράσια  σε σιροπι-κομποστα)

Τοποθετούμε το σιρόπι ή τον χυμό κερασιού σε αντικολητικό τηγάνι , προσθέτουμε την άχνη και το κορν φλάουρ , ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι  και τοποθετούμε το τηγάνι στην φωτιά.

tourta-me-kerasia11

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε τα κεράσια , χαμηλώνουμε την φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία (εστία στο 6-7) και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλο το μείγμα μαζί.

tourta-me-kerasia12

Αφαιρούμε την μεμβράνη από την κρέμα και τοποθετούμε το ζελέ κερασιού πάνω  στην κρέμα απλώνοντας το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

tourta-me-kerasia13

Στη συνέχεια, αφήνουμε  το γλυκό  να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τοποθετούμε την τούρτα  στο ψυγείο για 4 ή 5 ώρες.

tourta-me-kerasia14

Αφαιρούμε το γλυκό από το ταψάκι και  μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος .

Κόβουμε σε κομμάτια  και σερβίρουμε.

tourta-me-kerasia15

Αν αφήσουμε το γλυκό  στο ψυγείο για μια νύχτα, θα είναι πιο νόστιμο.



Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments