Μηλόπιτα τριφτή ζαχαροπλαστείου! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα τριφτή ζαχαροπλαστείου!

trifth-mhlopita
Είναι μια πολύ νόστιμη τριφτή μηλόπιτα με γέμιση μήλου την μέση! 
Εξαιρετικά αφράτη και γευστική!



trifth-mhlopita

Υλικά για την ζύμη

1 κρόκο αυγού

1 πλάκα βούτυρο ή Βιτάμ 250 γραμμάριων(σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γραμμάρια ζάχαρη 

1 μπείκιν

1 βανίλια

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την γέμιση

8 μήλα μεσαία

2οο γραμμάρια  ζάχαρη

1.5 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα


trifth-mhlopita

Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αυγό, την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει  και ανακατέψει  μέσα και το μπεικιν.

Η ζύμη μας είναι τριφτή. Μαζεύουμε την ζύμη σε μπάλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. 

Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. 

Καθαρίζουμε  τα μήλα  και τα τρίβουμε στον τρίφτη.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα μας  στην άκρη.


trifth-mhlopita-vima-vima

Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο . Σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα 30-32 εκ. τρίβουμε την μισή ζύμη με τα χέρια μας ή με τον τρίφτη και απλώνουμε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.(η γέμιση μπορεί να σας βγάλει υγρά- ρίξτε τα  μαζί με την γέμιση στην πίτα).


trifth-mhlopita

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα ή 200 αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει(αν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός χαμηλώστε λίγο την θερμοκρασία ).

trifth-mhlopita


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

Φώτο από την φίλη μας Φιλίτσα Λουγιάκη που έφτιαξε την συνταγή




0 comments