Καζάν -Ντιπί βήμα -βήμα!

kazan-ntipi
 To Καζάν Ντιπι είναι ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό γλυκό που μπορείς να βρεις στην Τουρκία. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας του;

Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, απλά συγκεκριμένη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε το αποτέλεσμα σου να είναι απλά μοναδικό. Αν θέλεις λοιπόν όλοι όσοι δοκιμάσουν το γλυκό σου να γλείφουν τα δάχτυλα τους, ακολούθησε βήμα βήμα αυτή την εξαιρετικά εύκολη και οικονομική συνταγή που έχω ετοιμάσει για σένα.


Υλικά
Για την κρέμα
1.5 λίτρο πρόβειο γάλα
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
320 γρ ζάχαρη
160 γρ νισεστέ ή κορν φλαουρ
2-3 δάκρυα μαστίχα ή 2 κουταλιές ροδόνερο ή 2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο 

Ακόμα
120 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη

kazan-ntipi1
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζω το 1 λίτρο γάλα ,την ζάχαρη την κρέμα γάλακτος και αφήνω ν ζεσταθεί καλά  το γάλα. 

Σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το 0.5 λίτρο γάλα και ανακατεύω καλά να διαλυθούν οι σβόλοι. Ρίχνω το νισεστέ -γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω με σύρμα. 

Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει και θα κάνει πολλές φουσκάλες. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω καλά.

kazan-ntipi3

Σε ένα αντικολλητικό (οπωσδήποτε ) τηγάνι ρίχνω την άχνη ζάχαρη έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. 

Ρίχνω από πάνω την κρέμα και σε χαμηλή φωτιά αφήνω να καραμελώσει η ζάχαρη άχνη ! Περίπου 7-10 λεπτά ανάλογα την εστία σας . 

Προσοχή  χρειάζεται βαθύ τηγάνι για να μην σας χύνεται το μείγμα.

 Αφήνω να κρυώσει καλά η κρέμα 5-6 ώρες -ιδανικά όλο το βράδυ στο ψυγείο μαζί με το τηγάνι! Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε!

Παρατηρήσεις
Επειδή το μείγμα σε ποσότητα είναι αρκετό αν σας είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε για να καραμελωσετε την άχνη μπορείτε να βάλετε την άχνη στον τηγάνι μαζί με 2-3 κουτάλες της σούπας κρέμα και αφού καραμελωσει η ζάχαρη προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα. Αφήστε λίγο ακόμα όλο μαζί το μείγμα στην φωτιά να δέσει  και αποσύρετε.
.
Θα καταλάβετε ότι η άχνη έχει καραμελωσει όταν στα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιου βγαίνουν φουσκάλες σκούρου χρώματος σαν καραμέλα.
.
kazan-ntipi4

Καλή επιτυχία! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες 

και  Συνταγές σπιτικές  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments