Μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ, συκωτάκια και ρύζι. Η κλασική συνταγή με όλα τα μυστικά για την αγαπημένη γεύση της Ανάστασης!
Δείτε ακόμα Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Για την #μαγειρίτσα με συκωτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κιλό συκωταριά αρνίσια
πνευμόνια (προαιρετικά)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 -2 μαρούλια χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό κρέατος ή νερό
70 γραμμάρια ρύζι γλάσε
Για το αυγολέμονο
Υλικά
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
3 αυγά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κλασική μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τη συκωταριά και τα πνευμόνια. Τα βράζουμε σε βραστό νερό για 30΄.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments