500 ml γάλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι
250 γρ βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι
250 γρ βούτυρο
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας
Οδηγίες
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από
τη φωτιά και ανακατεύετε το σιμιγδάλι. Το βάζουμε στην φωτιά και συνεχίζομε το
βράσιμο μέχρι να πήξει (παίρνει μερικά λεπτά). Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε από την φωτιά και πάλι και ανακατεύετε
τη ζάχαρη την βανίλια και το μισό
(125 γρ) βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα.
(125 γρ) βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, ένα-ένα.
Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, λιώστε το υπόλοιπο μισό βούτυρο 125 γρ.
Παίρνουμε φύλλα κρούστας και τα κόβουμε τόσο ώστε η μικρότερη πλευρά τους να ταιριάζει με ταψί μας.
Πάρτε ένα φύλλο και
απλώστε λίγη κρέμα και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο από πάνω.
Στη συνέχεια, διπλώστε το φύλλο
από αυτό είναι η μακρύτερη του πλευρά.
Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Τυλίξτε και βάλτε σε ένα ταψί. Συνεχίστε μέχρι να γεμίσει
όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 °
C για 35 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
Οδηγίες
700 ml νερό
Οδηγίες
Όταν το γλυκό ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι
να δέσει. Χύστε το ζεστό σιρόπι πάνω στο γαλακτομπούρεκο . Εδώ, ο χρόνος είναι
σημαντικός - το σιρόπι πρέπει να είναι πολύ ζεστό όταν το ρίχνουμε από πάνω. Καυτό σιρόπι καυτό γλυκό! Προσεκτικά κόψτε το γλυκό και το
αφήνουμε για μια-δυο ώρες για να τραβήξει το σιροπάκι του.
πηγή και φώτο συνταγής από εδώ palachinkablog.com
0 comments