Αλμυρά μπισκότα δίχως μίξερ! | Aspas_recipes

Αλμυρά μπισκότα δίχως μίξερ!

almyra-mpiskota-mpaton-sale

  Αυτά τα αλμυρά μπισκότα με ξύδι λιώνουν στο στόμα σας και επίσης παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Δείτε ακόμα  Αλμυρά κουλουράκια 

Για αυτά τα πολύ λαχταριστά και τραγανά αλμυρά μπισκότα θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη

250 γραμμάρια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

110 ml λάδι ή 1/2 φλιτζάνι

2 αυγά (ένας από τους κρόκους  των αυγών είναι για το άλειμμα)

25 ml ξύδι ή 1 σφηνάκι

1,5 κκουταλάκι του γλυκού  αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού  μπείκιν

520- 600 γραμμάρια αλευρι για όλες τις χρήσεις 

mpaton-sale-almyra-mpiskota

Για το άλειμμα

1 κρόκο αυγού 

Σουσάμι

Μαύροκουκι

κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα προαιρετικά 

almyra-mpiskota
 
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, το λάδι, το αυγό, το ξύδι και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε λίγο  αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι  αργά ( λίγο αλεύρι κάθε φορά )
και ζυμώνουμε τη ζύμη. Έχουμε μια μαλακή  ζύμη που δε κολλάει στα χέρια και ζυμώνεται άνετα!

mpaton-sale

Παίρνουμε  μικρά κομμάτια  από τη ζύμη και κάνουμε ότι σχέδια θέλουμε.

Τοποθετούμε τα  μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε τον κρόκο αυγού ανακατεμένο  με λίγο νερό στα μπισκότα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι ή και με το τυράκι. Εμείς κάναμε μισά μισά!


almyra-mpiskota

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Στον δικό μας φούρνο που δεν είναι πολύ δυνατός ο χρόνος ψησίματος ήταν 30-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments