Σιροπιαστά λουκουμαδάκια όνειρο- (με μπείκιν) | Aspas_recipes

Σιροπιαστά λουκουμαδάκια όνειρο- (με μπείκιν)

siropiasta-loukoumadakia

Και νόστιμα και σιροπιαστά και πολύ γρήγορα και πολύ οικονομικά με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας! Είναι τραγανά ,είναι σιροπιασμένα όσο πρέπει, είναι το κάτι άλλο! Προσοχή όμως !! Δεν σταματάς ! θες και άλλο και άλλο και...
Φτιάξτε τα και απολαύστε!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με λουκουμάδες 
 
Για τη ζύμη
Υλικά

1 αυγό

 110 γραμμάρια γιαούρτι 

2 κουταλάκια του γλυκού  μπείκιν

110 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

2 – 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι  είναι: η κόκκινη κούπα του Νες καφέ 220 ml.).
 

siropiasta-loukoumadakia2

Για το σιρόπι

Υλικά

2 φλιτζάνια  ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι νερό

4 – 5 σταγόνες χυμό λεμονιού.


Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι,
ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει.

Αφού αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να βράζουμε για περίπου  10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε  από την εστία  και το αφήνουμε  να κρυώσει.



siropiasta-loukoumadakia3

Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά. Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζουμε με πολύ λίγο αλεύρι τη ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη (όχι πολύ λεπτή ούτε  πολύ παχιά).


siropiasta-loukoumadakia4

Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μεσαίου μεγέθους και τα ενώνουμε στην μέση σχηματίζοντας φιόγκους.

Τηγανίζουμε τη ζύμη και αφού ροδίσουν τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.

Τα γυρίζουμε στο σιρόπι μία ή δύο φορές και τα βάζουμε στην πιατέλα μας

Πασπαλίζουμε θρυμματισμένο καρύδι, φουντούκι ή ότι άλλο θέλουμε.


Ακόμα και σκέτα ή με λίγη κανελίτσα είναι φανταστικά!

siropiasta-loukoumadakia5

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments