Λαχταριστό κέικ , πολύ εύκολο στην παρασκευή του αφού δεν χρειάζεται μίξερ . Με ελαιόλαδο και γιαούρτι αυτό το κέικ γίνεται πραγματικά αφρός.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ
Για το αφράτο κέικ με ελαιόλαδο κια
Υλικά180 γρaμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανίλιες
130 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
125 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
120 γραμμάρια . ελαιόλαδο
για την επικάλυψη
50 γραμμάρια άχνη
20 γραμμάρια .χυμός πορτοκαλιού
Ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την ζάχαρη άχνη και περιχύνουμε το κέικ.
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι ,το μπέικιν ,τις βανίλιες και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
0 comments