Δείτε ακόμα Σπιτικά σουδάκια / Σπιτικά Σαβαγιάρ
Για να φτιάξουμε τα #zeppole θα χρειαστούμε :
Υλικά
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι νερό 200ml
115 γραμμάρια βούτυρο
1 ⅓ φλιτζάνι αλεύρι περίπου 170 γραμμάρια
4 μεσαία αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
500 ml γάλα
3 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια ή 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
60 γραμμάρια ή ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ περίπου
40 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για Διακόσμηση:
Άχνη ζάχαρη
κερασάκια γλασσέ
Οδηγίες
Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη.
Προσθέστε το κορν φλάουρ την βανίλια και ½ φλιτζάνι από το γάλα.
Ανακατέψτε. Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί χωρίς να το βράσετε.
Χαμηλώστε την φωτιά ρίξτε το μείγμα ζάχαρης -κρόκων.
Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας και για να αποφύγετε το σχηματισμό σβόλων .
Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου η κρέμα αρχίσει να γίνεται αρκετά παχιά .
Μόλις δείτε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
Μεταφέρετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη .
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Για την ζύμη των Zeppole
Οδηγίες
Σε ένα μεσαίο σκεύος κουζίνας ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι.
Φέρτε σε βρασμό. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε το αλεύρι αμέσως.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
Συνεχίστε να ανακατεύετε και να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μίξερ.
Χρησιμοποιώντας το γάντζο ζύμης χτυπήστε το για μερικά λεπτά και αφήστε τη ζύμη να κρυώσει.
Μόλις η ζύμη κρυώσει αρκετά ρίξτε τα αυγά ένα κάθε φορά. Προσθέστε το επόμενο αυγό ΜΟΝΟ μόλις το προηγούμενο ενσωματωθεί πλήρως.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα αυτά μπορούν να γίνουν και με το χέρι χωρίς τη χρήση του μίξερ.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μια μεγάλη άκρη σε σχήμα αστεριού.
Ψήσιμο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C αντιστάσεις.
Τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Σχηματίστε κύκλους με την βοήθεια ενός ποτηριού . Γυρίστε την λαδόκολλα από την άλλη πλευρά.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο μεταξύ τους καθώς θα φουσκώσουν αρκετά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι γίνουν ελαφρώς καφέ .
Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια των πρώτων 25 λεπτών.
Αφήστε τα Zeppole να κρυώσουν πολύ καλά. Κόψτε το καθένα στην μέση .
Γεμίστε ένα κορνέ με κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Καλύψτε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής το ένα μισό, καλύψτε με το άλλο μισό και λίγο ακόμα κρέμα από πάνω.
Διακοσμείστε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας επιτυχία!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments