Υλικά
Ζύμη
Περίπου 700 γρ αλεύρι
240 ml γάλα
120 ml σπορέλαιο
5 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
Γέμιση
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
Πολύχρωμες πιπεριές
50 ml σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη-Θυμάρι-Πάπρικα
Μουστάρδα σε σκόνη
Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο
Οδηγίες
Κόβουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι που το μείγμα να χάσει τα υγρά του.
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο) και τα ανοίγουμε φύλλα.
Τοποθετούμε το μεγάλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά και απλώνουμε τον κρύο κιμά.
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κόβουμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Το άλλο φύλλο το κόβουμε σε δίχτυ με το ειδικό εργαλείο ή σε λωρίδες.
Με την βοήθεια ενός πλάστη το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ευχαριστούμε για ην παραχώρηση της συνταγής το site foodaholics.gr
0 comments