Υλικά (για 12 τυροκούλουρα)
1 πακέτο Σφολιάτα
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένο
200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 αβγά
σουσάμι και μαυροκούκι για την επιφάνεια
ελαιόλαδο
φρεσκοκομμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε ελαφρά τα 2 αβγά και τα
ανακατεύετε με τα τυριά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ακολουθώντας τις
οδηγίες, φτιάχνετε τα τυροκούλουρα, τα βάζετε σε ένα ταψί, χτυπάτε το 1
αβγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφετε την επιφάνεια μ’ αυτό και
πασπαλίζετε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
Ψήνετε τα τυροκούλουρα σε
προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 35 λεπτά.
Για να φτιάξετε Τυροκούλουρα
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας στο πλάτος του σε 6 λωρίδες.
Μοιράζετε το μείγμα και το απλώνετε στο κέντρο κάθε λωρίδας.
Αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό, τυλίγετε σε ρολό και πατάτε ελαφρά τις άκρες για να κολλήσουν.
Τυλίγετε κάθε ρολό για να σχηματίσετε ένα κουλούρι.
πηγή από εδώ kanaki.gr
0 comments