Υλικά
1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
250 γρ. αρακάς
150 γρ. ζαμπόν
150 γρ. γκούντα και τσένταρ
1 αυγό χτυπημένο
2 κ. σούπας αλεύρι
1 φλιτζ. γιαούρτι
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
λίγο αλεύρι για τον πάγκο της κουζίνας
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βράζετε τον αρακά και τον σουρώνετε. Κόβετε το ζαμπόν σε κύβους.
Βήμα 2
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη το αυγό, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Προσθέτετε τον αρακά και το ζαμπόν. Απλώνετε τη ζύμη κουρού σε ένα ελαφρά αλευρωμένο πάγκο κουζίνας και με τη βοήθεια κουπάτ σε σχήμα βαρκούλας την κόβετε.
Βήμα 3
Αλείφετε τα φορμάκια-βαρκούλες με ελαιόλαδο και απλώνετε τη ζύμη. Γεμίζετε κάθε βαρκούλα με το μείγμα του μπολ και τοποθετείτε σε ρηχό ταψί. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρετε με μία σημαιούλα.
πηγή xrisizimi.gr
0 comments