Υλικά
2 πατάτες
160 γρ. παριζάκι Ιfantis
60 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί
1 αβγό
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Χρωματιστά καλαμάκια
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες με νερό. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας το παριζάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια και το τριμμένο σκληρό δανέζικο τυρί. Ανακατεύουμε και πλάθουμε μικρές μπουκίτσες.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το αβγό και το χτυπάμε.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Έπειτα πανάρουμε τις κροκέτες, περνώντας τις πρώτα από το αβγό, και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
Τοποθετούμε τις κροκέτες σ’ ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
πηγή chefonair.gr
0 comments