Αυτά τα δημοφιλή Σφολιατένια τριαντάφυλλα είναι τόσο εύκολα να τα κάνετε και τόσο νόστιμα που δεν θα θελήσετε ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμα.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
100-150 γρ σαλάμι ή γαλοπούλα κομμένο σε φέτες
1 κρόκο αυγού (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1. Απλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας και κόβουμε φέτες.
2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και χωρίζουμε την κάθε φέτα στο μισό για να σχηματίσουμε ημικύκλια
3. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ξεκινώντας από αριστερά προς τα δεξιά για να σχηματιστούν τα τριαντάφυλλα μας και σφραγίστε τις άκρες καλά.
4. Αλείφουμε με κρόκο αυγού . Μπορείτε να προσθέσετε βότανα ή τριμμένο τυρί από πάνω για να διαφοροποιηθούν λίγο στην γεύση .
5. Ψήστε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 ° (πάνω σε ένα βουτυρωμένο ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος ταψί.)
πηγή και φώτο συνταγής evatoneva.
0 comments