Ψωμάκια σκαντζοχοιράκια!

Είναι συνταγή για πάρτυ-παιδικά γενέθλια.  Είναι ψωμάκια γεμιστά ή σκέτα που θα λατρέψουν τα παιδάκια σας!  Είναι σχετικά εύκολα! Είναι μια σκέτη γευστική απόλαυση!
 
Υλικά:
500 γρ αλεύρι
300 ml ζεστό γάλα
50 γρ Ζάχαρη
10 γρ μέλι
20 γρ μαγιά νωπή ή 7 γρ ξηρή μαγιά
40 γρ μαλακό βούτυρο
10 γρ αλάτι
1 κ.σ γάλα
Ξηροί καρποί για τα μάτια και τη μύτη

Οδηγίες:

Για να κάνουμε τη ζύμη αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά: το γάλα (να είναι ζεστό), μαλακό βούτυρο, ζάχαρη, μέλι, αλάτι, το αλεύρι και μαγιά.
Ζυμώστε τη ζύμη  και χωρίστε την σε μπαλάκια. 
Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι ξεχωριστά  έτσι ώστε να μοιάζει με σκαντζόχοιρο. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδοκολλα .
Για να σχηματίσουμε  τα καρφιά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι και να κάνετε ένα μικρό  τσίμπημα στη ζύμη λίγο (δεν θέλετε να τσιμπήσετε τη ζύμη σε βάθος).
Αφού ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση των αιχμών με ένα μικρό πινέλο αλείψτε  τους  σκαντζόχοιρους με ένα μείγμα φτιαγμένο από: ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας γάλα και το αλάτι.
Καλύψτε τα σκαντζοχοιράκια με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να φουσκώσουν  λίγο περισσότερο. 
Μην ξεχάσετε να κάνετε τα μάτια και τη μύτη χρησιμοποιώντας ξηρούς καρπούς.Μπορείτε επίσης να γεμίσετε  τα μπαλάκια  με μαρμελάδα, σάλτσα cranberry ή ακόμα και Nutella.Προθερμάνετε το φούρνο και Ψήνουμε για 40 - 50 λεπτά, στους 220 βαθμούς (ανάλογα με το μέγεθος).

πηγή και φώτο από εδώ pinterest.com

Καλή Επιτυχία!



0 comments