Χριστουγεννιάτικο ψωμί γεμιστό! | Aspas_recipes

Χριστουγεννιάτικο ψωμί γεμιστό!


Υλικά
4 έως 4-1/2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ ξηρή μαγιά
2 κ.γ  τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 κ.γ  αλάτι
3/4 φλιτζανιού γάλα 2%
2/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 κ.σ χυμό  λεμονιού

Γέμιση:
1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 
2 κ.σ μαγιονέζα
2 κ.γ χυμό λεμονιού,
1 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
200 γρ καβουρόψιχα
1 μικρή πράσινη και γλυκιά κόκκινη  πιπέρια
1 λεμόνι

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε 3 φλιτζάνια αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, φλούδα λεμονιού και το αλάτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και το νερό να ζεσταθούν και να φτάσουν στους 120 ° -130 °. Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε στα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα .Ανακατέψτε το υπόλοιπο αλεύρι έτσι ώστε για να σχηματίσουμε μια ζύμη μαλακή.
Γυρίστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 6-8 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, γυρίζοντας μία φορά και αλείψτε και το πάνω μέρος. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το  μισό πακέτο κρέμας μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη μαγιονέζα, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, λεμόνι, πιπέρι και μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Ανακατέψτε την καβουρόψιχα αν θέλετε.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο. Τοποθετείστε την γέμιση και τυλίξτε σε ρολό με την ραφή κλύσματος προς τα κάτω .Κόψτε σε φέτες 22.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδώστε καλά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κοντά στο κέντρο του πάνω μέρους έτοιμο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε δύο φέτες στη δεύτερη σειρά . Επαναλάβετε, προσθέτοντας μία φέτα ανά σειρά, μέχρις ότου δέντρο έχει πέντε σειρές. Επαναλάβετε την τελευταία σειρά. Στο κέντρο βάλτε τις υπόλοιπες δύο φέτες κάτω στην τελευταία σειρά για τον κορμό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά. 
Ψήνουμε στους 200° C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε προσεκτικά τα ρολά με το αλουμινόχαρτο πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Κόψτε μια μικρή τρύπα στη γωνία μιας πλαστικής σακούλας. Γεμίστε  με το μείγμα τυριών κρέμας. Σχηματίστε γιρλάντα. 
Κόψτε πιπεριές στη μέση κάθετα. Αφαιρέστε τους   βλαστούς και τα σπόρια . Χρησιμοποιώντας ένα σε σχήμα αστεριού κόπτη μπισκότων, κόψτε αστέρια από πιπεριές και τοποθετείστε στο δέντρο. Αφαιρέστε προσεκτικά ένα κομμάτι φλούδα από λεμόνι .Με ένα σε σχήμα αστεριού κόπτη μπισκότων, κόψτε ένα αστέρι από τον φλοιό. Και βάλτε στην κορυφή του δέντρου. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο πριν το σερβίρισμα. 

 πηγή και φώτο από εδώ tasteofhome.com


0 comments