Υλικά
1 φλιτζάνι με 1 μεγάλο αυγό συν νερό
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
για την γέμιση
310 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
για την γέμιση
310 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
Οδηγίες
Διαλύστε την μαγιά σε λίγο χλιαρέ νερό . Σε μια λεκανίτσα βαλτε
το αλεύρι την μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά .Ζυμώστε ,
καλύψτε και αφήστε στην άκρη να ξεκουραστεί η ζύμη για 45 λεπτά .
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά της γέμισης μέχρι να αφρατέψει.
Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. . Ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Βάλτε στην μέση –κέντρο του φύλλου την γέμιση .Από αριστερά και δεξιά αφήστε κενό κόψτε σε λωρίδες και γυρίστε ελαφρά προς τα μέσα Σφραγίστε τα άκρα . Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 182 για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει .
Την
ιδέα την πήραμε από εδώ .gratefulprayerthankfulheart και την μοιραζόμαστε μαζί σας
0 comments