Μανιταρόπιτα εύκολη με μπέικον ,μανιτάρια ,κρέμα γάλακτος και φύλλο σφολιάτας ιδανική για όλες τις ώρες!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με σφολιάτα-φύλλα κρούστας
Για την μαιταρόπιτα με σφολιάτα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 φύλλo σφολιάτας
125 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
150 γραμμάρια mix τυριών
1 μικρή κρέμα γάλακτος 200 ml
5 φέτες μπέικον μπέικον
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 κρόκο χτυπημένο ελαφρά και αραιωμένο με λίγο γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια , την γαλοπούλα και το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι να τσιγαριστούν ελαφρά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο 5-6 . Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει
και να φουσκώσει σε χαμηλή με μέτρια φωτιά μέχρι να δέουν όλα τα υλικά μας μαζί.
Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε καθαρό μπολ.
Αφήνουμε την γέμιση μας για λίγο να κρυώσει .
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με την μακριά του πλευρά προς εμάς .
Με έναν πλάστη ανοίγουμε λίγο την σφολιάτα. Χαράζουμε
αριστερά και δεξιά της σφολιάτας λωρίδες αφήνοντας ένα κενό στην μέση για να βάλουμε
την γέμιση μας.
Στο κενό που αφήσαμε στην σφολιάτα
βάζουμε πρώτα λίγο gouda τριμμένο
και μετά την γέμιση μας τελειώνοντας με ακόμα λίγο τυρί τριμμένο από πάνω.
Αφήνουμε
2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάμε να φέρνουμε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς
τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.
Στο τελείωμα της σφολιάτας παίρνουμε ανάποδα την πρώτη λωρίδα
από κάτω και την επομένη και γυρνάμε προς τα μέσα και κλείνουμε έτσι ώστε στην αρχή
και στο τέλος της πλεξούδας να έχουμε όμορφα τελειώματα.
Αλείφουμε με το αραιωμένο αυγό και ψήνουμε στους
180΄ αντιστάσεις για 35-45 λεπτά περίπου ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Κόβουμε διαγώνια την μανιταροπιτά μας έτσι ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.
Σερβίρουμε την πίτα μας και απολαμβάνουμε παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments