Εύκολη Μανιταρόπιτα με σφολιάτα ! | Aspas_recipes

Εύκολη Μανιταρόπιτα με σφολιάτα !

manitaropita-me-sfoliata

Μανιταρόπιτα εύκολη με μπέικον ,μανιτάρια ,κρέμα γάλακτος και φύλλο σφολιάτας ιδανική για όλες τις ώρες!


manitaropita-me-sfoliata01

Για την μαιταρόπιτα  με σφολιάτα θα χρειαστούμε :
 
Υλικά 

1  φύλλo σφολιάτας

125  γραμμάρια  μανιτάρια φρέσκα

150 γραμμάρια mix τυριών 

1 μικρή κρέμα γάλακτος 200 ml

5 φέτες μπέικον  μπέικον

5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή 

1 κρόκο χτυπημένο ελαφρά και αραιωμένο με λίγο γάλα

manitaropita-me-sfoliata2

Εκτέλεση
Βάζουμε  τα μανιτάρια , την γαλοπούλα και το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι  να τσιγαριστούν ελαφρά. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο 5-6 . Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει σε χαμηλή με μέτρια φωτιά μέχρι να δέουν όλα τα υλικά μας μαζί.

manitaropita-me-sfoliata3

Αφαιρούμε από την φωτιά το τηγάνι και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε καθαρό μπολ.
Αφήνουμε την γέμιση μας για λίγο να κρυώσει .  

manitaropita-me-sfoliata4

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα   και  με την μακριά του πλευρά προς εμάς  .

manitaropita-me-sfoliata5

manitaropita-me-sfoliata6

Με έναν πλάστη ανοίγουμε λίγο την σφολιάτα. Χαράζουμε  αριστερά και δεξιά της σφολιάτας  λωρίδες αφήνοντας ένα κενό στην μέση για να βάλουμε την γέμιση μας.

manitaropita-me-sfoliata7 

manitaropita-me-sfoliata8

Στο κενό που αφήσαμε στην σφολιάτα βάζουμε πρώτα  λίγο gouda τριμμένο και μετά την γέμιση μας τελειώνοντας με ακόμα λίγο τυρί τριμμένο από πάνω. 

manitaropita-me-sfoliata9

Αφήνουμε 2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάμε να φέρνουμε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.

manitaropita-me-sfoliata10

Στο τελείωμα της σφολιάτας παίρνουμε ανάποδα την πρώτη λωρίδα από κάτω και την επομένη και γυρνάμε προς τα μέσα και κλείνουμε έτσι ώστε στην αρχή και στο τέλος της πλεξούδας να έχουμε όμορφα τελειώματα.

manitaropita-me-sfoliata11

Αλείφουμε με το αραιωμένο αυγό και ψήνουμε στους 180΄ αντιστάσεις για 35-45 λεπτά περίπου ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .

manitaropita-me-sfoliata12

manitaropita-me-sfoliata13


Αφαιρούμε από τον φούρνο , αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
manitaropita-me-sfoliata14

Κόβουμε διαγώνια την  μανιταροπιτά μας έτσι ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.

manitaropita-me-sfoliata15

Σερβίρουμε την πίτα μας και απολαμβάνουμε παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.

manitaropita-me-sfoliata15

 Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

manitaropita-me-sfoliata16

manitaropita-me-sfoliata1


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments