Για την ζύμη τάρτας θα χρειαστούμε :
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
120-150 γρ βούτυρο η μαργαρίνη παγωμένα
1 αυγό και 2 κρόκους
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και στην συνέχεια ρίχνοντας όλα τα υλικά μαζί σχηματίζουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε 2-4 κουταλιές παγωμένο νερό.
Πλάθουμε την ζύμη σε μπάλα ,τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄’.
Αν θέλουμε να την ψήσουμε άδεια τρυπάμε όλη της την επιφάνεια με πιρούνι .
Στην συνέχεια
καλύπτετε με μεμβράνη η λαδόκολλα και γεμίζετε με φασόλια η ρύζι.
Για την Quiche-Lorraine
1 δόση ζύμης μπριζέ
100 γρ μπέικον
80 γρ ζαμπόν
1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά
250 ml
κρέμα
γάλακτος
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
3 αυγά
Αλάτι , πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την ζύμη μπριζέ.
Προψήνετε την τάρτα για 10’ και αφήνετε να κρυώσει
καλά. Τσιγαρίζετε το μπέικον χωρίς λάδι
σε τηγάνι .
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα την κρέμα ,τα τριμμένα τυριά,
το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
0 comments