Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ!!!!


 πηγή και φώτο από εδώ evatoneva.com



ΤΥΡΟΨΩΜΟ
Υλικά

1,5 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
7 γρ ξηρή μαγιά ή 20 γρ φρέσκια
​​500 γρ αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
πρέζα αλάτι
200 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
100 γραμμάρια τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή γκούντα)


Οδηγίες
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και το αλάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε την μαγιά προσθέτοντας το νερό και το λάδι, ζυμώνουμε μια πολύ μαλακή, και κολλώδη ζύμη. Καλύψτε το με ένα πανί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί 28 εκατοστών την μισή ζύμη και ρίχνουμε ομοιόμορφα τα 2/3 από την τριμμένη φέτα Απλώστε το άλλο μισό της ζύμης στο ταψί. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένο τυρί και την υπόλοιπη φέτα .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμού μέχρι να ροδίσει  - 30-40 λεπτά..




Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Δεντράκι φρούτων !!!!



Υλικά

 1 φελιζόλ κώνου (μικρού ή μεσαίου μεγέθους
 οδοντογλυφίδες
 Κόπτες μπισκότων με διάφορα σχήματα
 Ποικιλία από φρούτα - Θα χρησιμοποιηθούν   πράσινα και μαύρα σταφύλια , 
φράουλες , ακτινίδια , αποξηραμένα cranberries και ένα πεπόνι
  Σέλινο για γαρνιτούρα .

Οδηγίες
Τυλίξτε τον κώνο σας με πράσινο κρεπ χαρτί και αμέσως μετά με πλαστική διαφανής μεμβράνη
 Χρησιμοποιώντας τους κόπτες μπισκότων δημιουργήστε  διάφορα σχήματα από τις φέτες πεπόνι .
Τοποθετήστε τις οδοντογλυφίδες στο φελιζόλ κώνου . Τοποθετήστε κάθε ένα κομμάτι φρούτου με μια οδοντογλυφίδα .
Συνεχίστε την κατασκευή του δέντρου όσο πυκνή την θέλετε !
Χρησιμοποιήστε το σέλινο ως γαρνιτούρα για  χόρτο .
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!

 πηγή και φώτο από εδώ ginger-and-garlic

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ.........
Φώτο από εδώ pinterest.com




Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι κανέλλας!!!

 
για 6 δεντράκια

ΥΛΙΚΑ
3 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 Κουταλιά της σούπας μαγιά
3 Φλιτζάνια γάλα
3 / 4 φλιτζάνι λάδι
3 / 4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 Κουταλιά της σούπας αλάτι
3 αυγά
αλεύρι

Για να κάνετε την πιο τέλεια γλυκιά ζύμη ψωμιού :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 και στη συνέχεια κλειστε τον .
Βάλτε το γάλα να βράσει στο φούρνο μικροκυμάτων .
 Ενώ το γάλα ζεσταίνεται βάλτε το ζεστό νερό σε ένα μπολ , ανακατέψτε τη ζάχαρη , και στη συνέχεια τοποθετείστε την μαγιά από πάνω αφού  πρώτα α τα έχουμε ανακατέψει  καλά . Αφήνουμε στην άκρη .(3 πρώτα υλικά)
Προσθέστε λάδι , ζάχαρη και αλάτι στο ζεστό γάλα και ρίχνουμε σε μίξερ να σακατεύονται ώστε να αρχίσει να κρυώνει το μείγμα.
Βεβαιωθείτε ότι το μπολ μικροκυμάτων έχει κρυώσει και χτυπήστε 3 αυγά σε αυτό .
 Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό ( δεν θέλετε να σκοτώσει τη μαγιά ) , προσθέτουμε τα αυγά και μαγιά ( που θα έπρεπε να έχει ανέβει περίπου  στο διπλάσιο ) στο μείγμα του γάλακτος .
Γυρίστε στο 1 το μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως .
 Προσθέστε το αλεύρι από το κύπελλο (χρειάζονται περίπου 6 φλιτζάνια συνολικά )μέχρι το μίξερ να καθαρίζει τις πλευρές του μπολ . Ξεκινήστε με την προσθήκη του αλευριού στο εξωτερικό του ανάμικτη , και στη συνέχεια, προσθέστε στο κέντρο , έτσι ώστε το μίξερ θα καθαρίσει τη ζύμη από το εξωτερικό και εσωτερικό.
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μπολ ανοξείδωτο και αλείψτε το .
Βάλτε τη ζύμη στο μπολ και πιέστε σε αυτό , έτσι ώστε ολόκληρη η κάτω πλευρά της ζύμης να επικαλύπτεται με λάδι . Διπλώστε ώστε το λάδι καλύπτει την κορυφή .Γυρίστε την  ζύμη έτσι ώστε όλες οι εκτεθειμένες επιφάνειες να  επικαλύπτονται με λάδι . Αυτό θα αποτρέψει τη ζύμη από το στέγνωμα .
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και βάλτε στο φούρνο να φουσκώσει
Όταν η ζύμη έχει αυξηθεί , την πατάμε να ξεφουσκώσει προς τα κάτω Χωρίστε τη ζύμη σας σε τέταρτα .


Για να κάνουμε τα ψωμιά δέντρο :

Υλικά
Βούτυρο
Καστανή ζάχαρη
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη 

Οδηγίες
Πάρτε ένα από τα τέταρτα της ζύμης και ανοίξτε  σε σχήμα ατρογγυλό  ( βλ. παρακάτω ) .
Αλείψτε τη ζύμη με το μαλακωμένο βούτυρο , τρίψτε μαύρη ζάχαρη πάνω από το βούτυρο και πασπαλίζουμε με κανέλα .

 
Διπλώστε την ζύμη στην μέση έτσι ώστε  μοιάζει με ένα βέλος / τρίγωνο / Χριστουγεννιάτικο δέντρο .

 
Κόψτε σχισμές στο κάτω μέρος (αφήνοντας το μεσαίο άκοπο ) για να κάνετε τον κορμό σας .
Κόψτε μέρος της  μιας πλευρας της ζύμης έτσι ώστε να μην σας γίνει ο κορμός πολύ χοντρός.


Διπλώστε την κοντή πλευρά κάτω από τη μέση , και τυλίξτε τη μεγάλη πλευρά κάτω και γύρω από τη μικρή πλευρά  και κόψτε ότι περισσεύει από κάτω.


Μεταφέρετε προσεκτικά το δέντρο σε ένα φύλλο μπισκότων.
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κάνετε εγκοπές όπου τα κλαδιά θα είναι ελαφρώς υπό γωνία επάνω .

 
Στρίψτε κάθε κλαδί προς τα πάνω περίπου δύο φορές . 
Στρίψτε  και δώστε  σχήμα  σε κάθε κλαδί  έτσι ώστε να έχει ένα ωραίο σχήμα δέντρου .

Αφήστε να φουσκώσει λίγο πριν το ψήσιμο , έτσι ώστε το δέντρο θα είναι ωραίο και γεμάτο .
Ψήστε στους 175 στο κέντρο του φούρνου για 20 λεπτά περίπου ( δεν μπορώ να θυμηθώ το ακριβές ποσό του χρόνου  ) μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει και είναι μαγειρεμένο μέσα .
Περιχύνουμε με το γλάσο της άχνη ζάχαρης και νερού . 

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .madeitonmonday.com