Πεντανόστιμα σπιτικά νηστίσιμα ταρτάκια ,γίνονται εύκολα και πολύ γρήγορα. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με ότι θέλουμε όπως μαρμελάδα, νηστίσιμη πραλίνα ,ταχίνι κακάο ή νηστίσιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής , Μούς σοκολάτας και απολαμβάνουμε!!
Δείτε περισσότερες συνταγές για ταρτάκια
Για τα σπιτικά νηστίσιμα ταρτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 30 μικρά ταρτάκια
50 ml χυμό πορτοκαλιού
100 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια ή βανιλέτα (φώτο )
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την βανίλια και το μπέικιν.
Το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα μας ανακατεύοντας με σπάτουλα .
Έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο.
Παίρνουμε ένα κουπ -πατ (κόφτη μπισκότων ) ή ένα ποτήρι και κόβουμε κύκλους.
Τοποθετούμε κάθε κύκλο ζύμης σε φόρμα για μεσαίου μεγέθους cup cakes.
Αν δεν έχουμε φόρμες για cup cakes παίρνουμε καραμελόχαρτα και τα στοιβάζουμε ανά τρία.
Τοποθετούμε κάθε κύκλο ζύμης πάνω στα καραμελόχαρτα και γυρνάμε ανάποδα .
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Όταν ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Στην αρχή τα ταρτάκια μας όσο είναι ζεστά είναι μαλακά γι' αυτό αποφύγετε να τα αφαιρέσετε από τις φόρμες ή τα καραμελόχαρτα γιατί θα σπάσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και μπορούμε αν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε σε μεταλλικό κουτί για μελλοντική χρήση ή να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Ετοιμάζουμε την #Μους Σοκολάτας
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
Στον βραστήρα ή στο μπρίκι ζεσταίνουμε νερό να γίνει καυτό.
Περιχύνουμε το καυτό νερό στην κουβερτούρα και περιμένουμε για 1 λεπτό.
Κατόπιν ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε παγάκια και κρύο νερό από το ψυγείο.
Τοποθετούμε μέσα στο μπολ με τα παγάκια το μπολ με την λιωμένη σοκολάτα.
Με ένα μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ένταση το μείγμα.
Σιγά -σιγά η σοκολάτα αφρατεύει και αρχίζει να σφίγγει.
Αφαιρούμε το μπολ από τα παγάκια και συνεχίζουμε το χτύπημα με σύρμα χειρός μέχρι να πάρει την βελούδινη υφή που επιθυμούμε .
Προσοχή μην παραχτυπήσετε την #νηστίσιμη #μους ενώ είναι μέσα στα παγάκια παραπάνω γιατί θα σφίξει υπερβολικά.
Βάζουμε την Μούς σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια .
0 comments