Παντεσπάνι σοκολάτας καρδιά! | Aspas_recipes

Παντεσπάνι σοκολάτας καρδιά!

pantespani-sokolatas-kardia

Αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας σε σχήμα καρδιά με απλά υλικά το φτιάχνουμε σπίτι μας γρήγορα και οικονομικά !

pantespani-sokolatas-kardia1

Για το σοκολατένιo #παντεσπάνι σε σχήμα #καρδιά θα χρειαστούμε :

Υλικά για 2 φόρμες 20 εκατοστών σε σχήμα καρδιά

4 αυγά

190 γραμμάρια ζάχαρη 

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

12 γραμμάρια μπέικιν

25 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο 

1 βανίλια

pantespani-sokolatas-kardia2

Οδηγίες 

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να γίνουν σαν ελαφρώς πηκτή κρέμα .

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και το κακάο.

Προσθέτουμε το μείγμα του κακάου στο μπολ με τα αυγά.

pantespani-sokolatas-kardia3

Ανακατεύουμε  σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα κακάου .

Ντύνουμε με αλουμινόχαρτο περιμετρικά το τσέρκι μας ή λαδώνουμε την φόρμα σιλικόνης.

pantespani-sokolatas-kardia4

Μοιράζουμε το μείγμα μας στις 2 φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180  βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .

pantespani-sokolatas-kardia5  pantespani-sokolatas-kardia6

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα παντεσπάνια μας να κρυώσουν.

pantespani-sokolatas-kardia7

Όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου αφαιρούμε από τις φόρμες και είναι έτοιμα προς χρήση.

Αποθηκεύουμε   στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσουμε τις επόμενες μέρες τυλιγμένα σε μεμβράνη.

pantespani-sokolatas-kardia8

Επίσης μπορούμε να τα καταψύξουμε εφόσον πρώτα τα τυλίξουμε με διάφανης μεβράνη και να τα χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.

Αν χρειαζόμαστε το παντεσπάνι για άμεση χρήση καλό είναι να το αφήσουμε ξεσκέπαστο για αρκετές ώρες  να τραβήξει λίγο την υγρασία του, ώστε να μπορεί να κοπεί πιο εύκολα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments