Φλωρεντίνες εύκολες! | Aspas_recipes

Φλωρεντίνες εύκολες!

florentines-efkoles

Φλωρεντίνες, ένα υπέροχο κέρασμα με φιλέ αμυγδάλου ή χοντροκομμένο αμύγδαλο  και σοκολάτα. Κέρασμα για κάθε περίσταση !Δοκιμάστε τις και θα ενθουσιαστείτε!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κεράσματα

florentines-efkoles1

Για τις εύκολες φλωρεντίνες θα χρειαστούμε :

Υλικά 18  τεμάχια 

200 γραμμάρια αμυγδάλου φιλέ ή χοντροκομμένο αμύγδαλο άσπρο χωρίς φλούδα

60 γραμμάρια βούτυρο

60 γραμμάρια μέλι 

120 γραμμάρια ζάχαρη

Επικάλυψη 

200 γραμμάρια κουβερτούρα 55 % κακάο 

florentines-efkoles2

Οδηγίες
Σε μπαιν μαρι βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το μέλι. (Μπαιν μαρι = σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και από πάνω τοποθετούμε  ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ. Στο μπολ βάζουμε τα υλικά που θέλουμε να λιώσουν με την βοηθάει του ατμού ) .

Ανακατεύουμε καλά μέχρι  να λιώσει το βούτυρο  με την ζάχαρη και ομογενοποιηθούν τα υλικά .

florentines-efkoles3

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά .

florentines-efkoles4

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης για κεκάκια .

florentines-efkoles5

Στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού πατώντας καλά το μείγμα μας .

florentines-efkoles6

florentines-efkoles7

Αν δεν έχουμε  φόρμες σιλικόνης , τοποθετούμε στις θήκες  πρώτα καραμελόχαρτα και κατόπιν το μείγμα φλωρεντίνας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .Προσοχή στους χρόνους ψησίματος. Η καραμέλα καίγεται εύκολα.

florentines12

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά .

Αφού κρυώσουν αφαιρούμε τις φλωρεντίνες από τις φόρμες.

Για την επικάλυψη .

Λιώνουμε κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Βουτάμε την μισή πλευρά της φλωρεντίνας στην σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

florentines-efkoles8

Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και τοποθετούμε τις φλωρεντίνες μας σε καραμελόχαρτα.

florentines-efkoles9

florentines-efkoles10

Μπορούμε αντί για καραμελόχαρτα να τις τυλίξουμε με διαφανής μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.

Διατηρούνται  τον χειμώνα σε θερμοκρασία δωματίου και τους καλοκαιρινούς μήνες στο ψυγείο λόγω της σοκολάτας.

florentines-efkoles11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments