Λουκουμάδες πολύ αφράτοι και νόστιμοι για όλες τις ώρες της ημέρας.
Ιδανική συνταγή για μικρά και για μεγάλα παιδιά.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για λουκουμάδες -donuts
Για τον πολύ αφράτο #λουκουμά θα χρειαστούμε :
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
200 ml γάλα χλιαρό
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
50 γραμμάρια βούτυρο
1 φακελάκι βανιλέτα
Ακόμα
Λάδι για το τηγάνισμα.
Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Kουβερτούρα λιωμένη
τρούφα χρωματιστή
Οδηγίες
Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ, διαλύουμε την μαγιά μέσα σε αυτό, ρίχνουμε την ζάχαρη, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ μας το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό),το αυγό, την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι ,και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη μας.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί η ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την αλευρώνουμε ελαφρά γιατί θα κολλάει λίγο.
Βάζουμε στον πάγκο μας μια λαδόκολλά στο μέγεθος ενός μεγάλου ταψιού ,την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε την ζύμη μας .
Ανοίγουμε την ζύμη με πλάστη κόβουμε με ένα μαχαίρι ή με την ροδέλα, ή με κουπ πατ το σχέδιο που θέλουμε , σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε για 1/2 ώρα .
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι. Ρίχνουμε τους λουκουμάδες μας 4 κάθε φορά,
σε μέτρια φωτιά γιατί ψήνονται και παίρνουν χρώμα γρήγορα. (αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την φωτιά στο 6 ). Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμοι.
Τους βουτάμε αμέσως μετά σε ζάχαρη και τους κανελώνουμε ή λιώνουμε κουβερτούρα ή γλάσο και βουτάμε την μια πλευρά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
0 comments