Μηλόπιτα με γιαούρτι και μαύρη ζάχαρη ! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα με γιαούρτι και μαύρη ζάχαρη !

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti

Υπέροχη μηλόπιτα με γιαούρτι και μαύρη ζάχαρη! Ελαφριά σε γεύση και αρκετά  ξινόγλυκη με υπέροχο άρωμα  λεμονιού και κανέλας. Απολαύστε αυτή την πολύ νόστιμη μηλόπιτα χωρίς τύψεις. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Μηλόπιτες

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti1

Για την μηλόπιτα γιαουρτιού με μαύρη ζάχαρη θα χρειαστούμε :

Υλικά

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 αυγό μέτριο

30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και κρύο

1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων στραγγιστό 2 %

70 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

1/2 κοφτό κουταλάκι κανέλλα

ξύσμα μισό λεμονιού 

3-4 μήλα  

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti2

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το αυγό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το ,μπέικιν και την κανέλα.

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti3

Προσθέτουμε το βούτυρο , το ξύσμα λεμονιού και σταδιακά το αλεύρι.

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti4

Σε ένα ταψάκι 20 χ 30 εκατοστών τοποθετούμε λαδόκολλα και απλώνουμε την ζύμη .

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti5

Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια.

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti6

Κόβουμε τα μήλα στην μέση και κατόπιν σε φέτες .

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti7

Τοποθετούμε τις φέτες μήλου πάνω από την ζύμη μας.

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 -35 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

mhlopita-me-mavrh-zaxarh-kai-giaourti9

Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει καλά και πασπαλίζουμε με άχνη.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments