Τραγανά πιπεροπιτάκια φούρνου με απλά υλικά , γίνονται στο λεπτό. Υπέροχα πιτάκια με πιπεριές φλωρίνης που θα σας ξετρελάνουν. Ιδανική συνταγή και για την περίοδο της νηστείας.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτες
Για τα αφράτα πιπεροπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 25-30 τεμάχια
Νερό 220 ml
Λάδι 100 ml
1 σφηνάκι ρακί ή ούζο ή κρασί ή χυμό από 1 λεμόνι ή ξύδι (30 ml )
Λίγο αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
Ελαιόλαδο
6 πιπεριές χρωματιστές ή μόνο κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
4-5 κρεμμύδια ξερά
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
100 γραμμάρια φέτα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ρακή και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε .
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και ελαστική. Αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση
Για την γέμιση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές φέτες και αφήνουμε να σοταριστουν ελαφρά με το κλαδάκι μας.
Κόβουμε τις πιπεριές μας (χρωματιστές ή μόνο κόκκινες ) σε φέτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε επίσης το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τσιγαριστούν και να μαραθούν τα λαχανικά μας, να βγάλουν όλη τους την υγρασία.
Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο .
Κόβουμε με το καπάκι από το multi (ή με ένα ποτήρι ) σε στρόγγυλα κομμάτια ,βάζουμε την γέμιση μας (αν θέλουμε βάζουμε και φέτα )και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Στρώνουμε λαμαρίνα στο ταψί του φούρνου.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας , αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια μας .
0 comments