Ψωμί με μπέικιν ! (baking) | Aspas_recipes

Ψωμί με μπέικιν ! (baking)

psomi-me-baking

Εύκολο ψωμί με baking χωρίς μαγιά και χωρίς φουσκώματα. Ετοιμάζεται σε 5 λεπτά εύκολα και γρήγορα .Ιδιαίτερο ψωμί με απίθανη γεύση !!!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για ψωμί 

psomi-me-baking1


Για το #ψωμί με baking θα χρειαστούμε :

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα  κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )

330 ml μπύρα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σούπας λάδι

psomi-me-baking7

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι .

Προσθέτουμε την μπύρα με το αλάτι και το λάδι .

psomi-me-baking2

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με το εργαλείο του μίξερ (γάντζο ) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας και να έχουμε μια ελαστική ζύμη .

psomi-me-baking3

Τοποθετούμε την ζύμη μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

psomi-me-baking5

Αν θέλουμε με ένα μαχαίρι  ή ξυραφάκι κάνουμε κοψίματα και σχέδια στην επιφάνεια του ψωμιού μας.

psomi-me-baking6

Ψεκάζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με νερό και τοποθετούμε στον φούρνο. 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.

Αν θέλουμε να ψήσουμε  στον αέρα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C, και αφήνουμε  να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.

Αφού ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του.

Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

Καλή σας  επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

psomi-me-baking7


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments