Για να φτιάξουμε την #παραδοσιακή #φάβα θα χρειαστούμε:
Υλικά για τη φάβα
250 γρ. φάβα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
750 ml νερό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο (20 μλ )
Αλάτι
Για το γαρνίρισμα
1 ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη φάβα
Πλένουμε και καθαρίζουμε την φάβα κάτω από τρεχούμενο νερό .
Τοποθετούμε τη φάβα από βραδύς σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με νερό.
Το επόμενο πρωί την στραγγίζουμε .
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και αφήνουμε για 7-8 λεπτά να γυαλίσουν τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Κάθε τόσο ξαφρίζουμε τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερό είναι το όσπριο). Δεν ανακατεύουμε όσο σιγοβράζει γιατί πιάνει.
Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο.
Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού.
Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.
Για πιο βελούδινη υφή την περνάμε από ψιλή σήτα.
Για το σερβίρισμα
Μπορούμε να τη σερβίρουμε είτε σκέτη με ελαιόλαδο και λεμόνι είτε με κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια .
Συνταγή της Αργυρώς.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments