Κουλουράκια νηστίσιμα με χαλβά!! | Aspas_recipes

Κουλουράκια νηστίσιμα με χαλβά!!

koulourakia-me-halva

Νόστιμα και αφράτα , μαλακά κουλουράκια με γεύση χαλβά. Εύκολα με απλά υλικά και νηστίσιμα. Ιδανικά για να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας ή για σνακ των παιδιών στο σχολείο, ακόμα και στην δουλειά.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με χαλβά 

 koulourakia-me-halva1

Για τα  #νηστίσιμα #κουλουράκια με #χαλβά θα χρειαστούμε :

Υλικά

50 ml λάδι (σπορέλαιο  ή ελαιόλαδο )

50 ml κρασί λευκό

100 ml χυμό πορτοκαλιού

50 γραμμάρια ζάχαρη

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γραμμαρίων 

125 γραμμάρια χαλβάς με γεύση βανίλια

300-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σουσάμι για πασπάλισμα

 koulourakia-me-halva2

Οδηγίες
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι το λάδι , το χυμό, το ξύσμα, και ζεσταίνουμε ελαφρά. Θέλουμε το μείγμα να είναι ζεστό και όχι καυτό.

Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και  ρίχνουμε μέσα την μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

koulourakia-me-halva3

Προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε.

Θρυμματίσουμε μέσα τον χαλβά και ανακατεύουμε ξανά.

Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι  μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά.

koulourakia-me-halva4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις .

Κόβουμε κομμάτια ζύμης 25 γραμμαρίων από την ζύμη και δίνουμε σχήματα στα κουλουράκια μας.

koulourakia-me-halva5

koulourakia-me-halva6

Ρίχνουμε σουσάμι σε ένα πιάτο και βουτάμε ένα -ένα τα κουλουράκια μας.

koulourakia-me-halva7

koulourakia-me-halva8

Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .

koulourakia-me-halva10

koulourakia-me-halva9

koulourakia-me-halva11


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

  


0 comments