Νόστιμα και αφράτα , μαλακά κουλουράκια με γεύση χαλβά. Εύκολα με απλά υλικά και νηστίσιμα. Ιδανικά για να τα απολαύσετε με το καφεδάκι σας ή για σνακ των παιδιών στο σχολείο, ακόμα και στην δουλειά.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με χαλβά
Για τα #νηστίσιμα #κουλουράκια με #χαλβά θα χρειαστούμε :
Υλικά
50 ml λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο )
50 ml κρασί λευκό
100 ml χυμό πορτοκαλιού
50 γραμμάρια ζάχαρη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7 γραμμαρίων
125 γραμμάρια χαλβάς με γεύση βανίλια
300-350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι το λάδι , το χυμό, το ξύσμα, και ζεσταίνουμε ελαφρά. Θέλουμε το μείγμα να είναι ζεστό και όχι καυτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα την μαγιά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε.
Θρυμματίσουμε μέσα τον χαλβά και ανακατεύουμε ξανά.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις .
Κόβουμε κομμάτια ζύμης 25 γραμμαρίων από την ζύμη και δίνουμε σχήματα στα κουλουράκια μας.
Ρίχνουμε σουσάμι σε ένα πιάτο και βουτάμε ένα -ένα τα κουλουράκια μας.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments