Σιροπιαστό Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο! | Aspas_recipes

Σιροπιαστό Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο!

 keik-sokolatas-nistisimo

Πεντανόστιμο , αφράτο, ζουμερό κέικ με σιρόπι σοκολάτας με απερίγραπτη γεύση.
Ιδανικό για όλες τις μέρες και ειδικά για την περίοδο της νηστείας αφού είναι νηστίσιμο.


Δείτε περισσότερες Συνταγές για Νηστίσιμα γλυκά 

keik-sokolatas-nistisimo1

Για το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

75 ml καλαμποκέλαιο

200 γρaμμάρια ζάχαρη

200 ml κρύο νερό

10 ml  ξύδι

40 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο

2,5  γραμμάρια  σόδα

1 βανίλια

για το σιρόπι

40 γραμμάρια κακάο

150 γραμμάρια άχνη

1/2 κουταλιά σούπας  καλαμποκέλαιο

150 ml νερό


Ακόμα

Ξύσμα σοκολάτας 

keik-sokolatas-nistisimo2

Οδηγίες
Σε μπολ, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός  (μπορείτε και με το μίξερ ) το λάδι και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε, σε ένα μικρό μπολάκι, το νερό με το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης.

keik-sokolatas-nistisimo3

Κοσκινίζουμε στο μείγμα το κακάο και ανακατεύουμε  να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. 

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.

Το προσθέτουμε τμηματικά στο μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά  να ενωθούν .

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με διάμετρο 25 εκ. αφού την αλείψουμε πρώτα με λάδι κια πασπαλίσουμε με κακάο.

keik-sokolatas-nistisimo4 keik-sokolatas-nistisimo12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.

Δοκιμάζουμε αν το κέικ έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.

keik-sokolatas-nistisimo5

keik-sokolatas-nistisimo6
 

Αν βγει στεγνό βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και το νερό να ζεσταθούν.

keik-sokolatas-nistisimo7

Κοσκινίζουμε το κακάο και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

keik-sokolatas-nistisimo8

Με μία σπάτουλα ή με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε το κρύο κέικ από τα τοιχώματα της φόρμας  όπως θα κάναμε αν ξεφορμάραμε το κέικ. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι.(δείτε φωτογραφίες παραπάνω ).

Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς το κέικ.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε αν θέλουμε ξύσμα σοκολάτας 

keik-sokolatas-nistisimo9

keik-sokolatas-nistisimo10

keik-sokolatas-nistisimo11

keik-sokolatas-nistisimo13

keik-sokolatas-nistisimo15

keik-sokolatas-nistisimo16

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments