Μηλόπιτα-κέικ νηστίσιμη όλο μήλο !! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα-κέικ νηστίσιμη όλο μήλο !!

mhlopita-keik-nhstisimh

Πεντανόστιμη αφράτη μηλόπιτα όλο μήλο. Αυτό το κέικ είναι πολύ ζουμερό και αφράτο λόγω της υγρασίας που προσδίδουν τα μήλα στην ζύμη. Ο συνδυασμός με τα καρύδια και την κανέλα πραγματικά το απογειώνει.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Νηστίσιμα γλυκά 

mhlopita-keik-nhstisimh1

Για την #νηστίσιμη #μηλόπιτα θα χρειαστούμε :

Για τη ζύμη:

200 ml λάδι 

ξύσμα από 2 πορτοκάλια 

2 βανίλιες

180 ml χυμό πορτοκαλιού

200 γραμμάρια ζάχαρη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά σούπας   μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 

mhlopita-keik-nhstisimh2

Για τη γέμιση:

400 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

2  κουταλιές σούπας  χυμό λεμονιού

150 γραμμάρια ζάχαρη 

100 γραμμάρια καρύδια (προαιρετικά)   

100 γραμμάρια σταφίδες (προαιρετικά )

1 κουταλάκι γλυκού  κανέλα 

Ακόμα (προαιρετικά )

2 μήλα μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή  

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

mhlopita-keik-nhstisimh16

Οδηγίες για την ζύμη 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

mhlopita-keik-nhstisimh3

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα.  Αναμιγνύουμε την σόδα με τον χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει. 


mhlopita-keik-nhstisimh4

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά το αλεύρι. Έχουμε μια ζύμη σφιχτή.

mhlopita-keik-nhstisimh5

Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια και κατόπιν κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη , τα καρύδια , την κανέλα , τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
mhlopita-keik-nhstisimh6

Στην ζύμη του κέικ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα.

mhlopita-keik-nhstisimh7

Η ζύμη μας είναι αρκετά σφιχτή αλλα μην σας ανησυχεί αυτό.

mhlopita-keik-nhstisimh8

Στρώνουμε ένα ταψάκι  με λαδόκολλα 26 εκατοστών και τοποθετούμε την ζύμη μας. Στρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια του κέικ.

mhlopita-keik-nhstisimh9

Αν θέλουμε πλένουμε καλά και κόβουμε 2 μήλα σε λεπτές φέτες μαζί με την φλούδα.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την άσπρη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε.

mhlopita-keik-nhstisimh10

Τοποθετούμε τις φέτες μήλου στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με το μείγμα  ζάχαρης .

mhlopita-keik-nhstisimh11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο μας. Κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας στο κέντρο της μηλόπιτας - αν βγει στεγνό τότε η μηλόπιτα μας είναι έτοιμη. 

mhlopita-keik-nhstisimh12

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε την μηλόπιτα μας .Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη ελαφρά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

mhlopita-keik-nhstisimh13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments