Gingerbread cookies με μέλι -Χριστουγεννιάτικα μπισκότα !! | Aspas_recipes

Gingerbread cookies με μέλι -Χριστουγεννιάτικα μπισκότα !!

 
gingerbread-cookies

Πεντανόστιμα μπισκότα Χριστουγέννων όλο γεύση και άρωμα ! Στολίστε τα και χαρίστε τα . 

Φτιάξε τα πιο νόστιμα και εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο! Σε αυτό το βίντεο σου δείχνω βήμα-βήμα πώς να δημιουργήσεις τα κλασικά gingerbread cookies με royal icing, τέλεια για το γιορτινό τραπέζι, για δωράκια ή για να διακοσμήσεις το σπίτι σου. Με αρωματικά μπαχαρικά, σωστή υφή και ένα λευκό, σταθερό γλάσο που δεν “τρέχει”, θα πετύχεις το πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα χωρίς δυσκολία.
Θα μάθεις:
• Πώς να πετύχεις τη σωστή ζύμη για αφράτα αλλά σταθερά μπισκότα.
• Πώς να ψήσεις τα gingerbread ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους.
• Το μυστικό για τέλειο royal icing που στεγνώνει σκληρό και γυαλιστερό.
• Ιδέες για σχέδια, χρώματα και χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα 


Για τα μπισκότα gingerbread-cookies θα χρειαστούμε :

 Υλικά

375 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

125 γραμμάρια μέλι

1 κρόκο αυγού (το ασπράδι το κρατάμε για το γλάσο )

1/2 κουταλάκι του γλυκού  σκόνη ginger

1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 

Για το γλάσο βήμα βήμα  δείτε 

200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

1 ασπράδι αυγού

1 βανίλια 

gingerbread-cookies3

Οδηγίες 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μέλι και τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη σόδα και χτυπάμε στην χαμηλότερη ταχύτητα. 

Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 4 χιλ. Κόβουμε τα μπισκότα σε σχήματα της προτίμησής μας. 

Τα τοποθετούμε σε  αντικολητικό ταψί φούρνου ή σε ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 10 λεπτά (ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας )και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 

Αναλυτικά η συνταγή και βίντεο για το Γλάσο royal -icing μπορείτε  να δείτε εδώ:  Γλάσο

gingerbread-cookies2

Για το γλάσο

Αρχικά κοσκινίζουμε την άχνη .

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα με μύτες. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά

Κρατάμε το γλάσο σε λευκό χρώμα ή το χωρίζουμε σε 2-3 μπολ και το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα μπισκότα.

Στολίζουμε με το γλάσο είτε με οδοντογλυφίδα είτε βάζοντάς το σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

=================================================

χριστουγεννιατικα μπισκοτα,χριστουγεννιάτικα μπισκότα,μπισκοτα βουτυρου,μπισκοτα,christmas cookies,μπισκότα,εύκολα μπισκότα,cristmas cookies,
christmas cookies recipe,μπισκοτα με γλασο,χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου,
ευκολες συνταγες,christmas biscuits,xristoygenna,gingerbread,eukola xristougenniatika mpiskota,how to make christmas cookies,χριστουγεννιατικες συνταγες,xmas cookies,χριστουγεννιατικεσ συνταγεσ,syntages gia mpiskota,συνταγή για παιδιά


0 comments