Χταπόδι στην λαδόκολλα! | Aspas_recipes

Χταπόδι στην λαδόκολλα!

xtapodi-stin-ladokolla

Μια πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, η οποία αναδεικνύει τη συγκλονιστική του γεύση. Φτιάξτε το και σερβίρετέ το με ψητές πατάτες.

xtapodi-stin-ladokolla1

Για το ψητό χταπόδι στην λαδόκολλα θα χρειαστούμε :

Υλικά Συνταγής

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό με 1.200 γραμμαρίων )

4 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας  βαλσαμικό ξίδι

1 δαφνόφυλλο

1 σκελίδα σκόρδο( προαιρετικά)

1 πρέζα ρίγανη
----------------------------------

1 φύλλο λαδόκολλα

2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

xtapodi-stin-ladokolla5

Οδηγίες

Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε πρώτα το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο (ή απλό ξύδι από κρασί), το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

xtapodi-stin-ladokolla2

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε επάνω μια λαδόκολλα . Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση  και το περιχύνουμε με το μείγμα.

xtapodi-stin-ladokolla3

Πιάνουμε σταυρωτά το αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά έως 1 ώρα  και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς C και το σερβίρουμε.

xtapodi-stin-ladokolla4

 Αυξάνουμε τον χρόνο ψησίματος αν το χταπόδι είναι μεγαλύτερο σε βάρος.  Ελέγχουμε  με ένα πιρούνι το πιο χοντρό του σημείο. Αν είναι ακόμα σκληρό αφήστε για 30- 60 λεπτά ακόμα.

xtapodi-stin-ladokolla5

Extra μυστικά για το χταπόδι ψητό

-Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι.

-Για να κόψουμε πιο εύκολα το χταπόδι και να μην γλιστράει το αφήνουμε 30 λεπτά στην κατάψυξη.

-Το σιγανό μαγείρεμα μελώνει το χταπόδι.

-Το  ζουμάκι που μένει μετά το ψήσιμο του χταποδιού το χρησιμοποιείτε σαν dressing, αφού το ανακατέψετε καλά, σε σαλάτες, σε βραστή/ψητή πατάτα, σε σαλάτα ζυμαρικών. Επίσης, ο ζωμός του χταποδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα στην κατσαρόλα με ζυμαρικά ή ρύζι. Δεν θα πιστεύετε τι νοστιμιά θα δώσει στην κατσαρόλα σας.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 
 


0 comments