Υπέροχο Σοκολατένιο κρεμώδες λικέρ με Μερέντα. Πρωτότυπη γεύση , αρωματικά τέλειο αξίζει να το δοκιμάσετε !
Δείτε και άλλες συνταγές για λικέρ -ποτά - απεριτίφ
Για αυτό το πρωτότυπο κρεμώδες σοκολατένιο λικέρ με Μερέντα θα χρειαστούμε :
Υλικά:
250 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
200 γρ μερέντα
2 κάψουλες βανίλιας
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
300 -400 ml ρακή ή βότκα (Αν βάλετε ρακή να είναι ελαφριά)
1 ξύλο κανέλλας
Οδηγίες
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ,την μερέντα ,τις βανίλιες και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς για περίπου 3 ώρες.
Ξεκινήστε με 300 ml ποτό ανακατέψτε αν σας αρέσει η πιο δυνατή γεύση βάλτε 100 ml παραπάνω.
Αδειάζουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να παγώσει καλά κλεισμένο με το πώμα του τουλάχιστον για 24 ώρες ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Διατηρείται εντός ψυγείου για 4 εβδομάδες.
Σερβίρεται αποκλειστικά και μόνο με σπασμένα-θρυμματισμένα παγάκια.
Μυστικά
Για πιο ιδιαίτερο άρωμα προσθέτουμε ένα μικρό ξύλο κανέλλας στο μπουκάλι .
Εγώ έκανα το λικέρ με ρακή. Αρχικά φαίνεται πολύ δυνατό αλλα μόλις βάλουμε τα παγάκια και αφήσουμε λίγο να ενωθούν οι γεύσεις γίνεται πραγματικά το τέλειο απεριτίφ.
Το σπιτικό σοκολατένιο λικέρ μερέντας φυλάσσεται πάντα στο ψυγείο και σερβίρεται κρύο με την προσθήκη πάγου ή μέσα σε κοκτέιλ.
Κουνάμε πάντα καλά την φιάλη πριν σερβίρουμε, για να ανακατευτούν ξανά τα υλικά, καθώς μπορεί να έχουν κάτσει στον πάτο τα πιο βαριά συστατικά.
Αν πιάσει κρούστα στην επιφάνεια κουνάμε δυνατά και θα διαλυθεί.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments