Κορμός με μους γιαουρτιού απίθανος!! | Aspas_recipes

Κορμός με μους γιαουρτιού απίθανος!!

kormos-me-mous-giaourtiou

Ένα γρήγορο δροσερό γλυκό με μους γιαουρτιού! Απλά θα το λατρέψετε!

Αυτό το γλυκό είναι το κατάλληλο επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα και φυσικά με το απογευματινό σας καφεδάκι . Ανάλαφρο , με μια αέρινη μους , με ελάχιστη ζάχαρη το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος το δοκιμάσει θα σας ζητάει την συνταγή και εσείς δεν θα σταματήσετε σε ένα μόνο κομμάτι. 

Δείτε και αλλα εύκολα γλυκά με ζελέ 

kormos-me-mous-giaourtiou1

Για τον κορμό με μους γιαουρτιού θα χρειαστούμε :

Υλικά:

Για το ζελέ

6 γραμμάρια ζελατίνη

250 ml χυμό πορτοκαλιού

40 γραμμάρια ζάχαρη

 Για την μους γιαουρτιού:

6 γραμμάρια ζελατίνη

500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

250 ml κρέμα γάλακτος (35 % λιπαρά) 

5 γραμμάρια  ξύσμα πορτοκαλιού

50 γραμμάρια μέλι

Για την βάση:

200 γραμμάρια μπισκότα τριμμένα

kormos-me-giaoyrti2

Οδηγίες

Βουτυρώστε ελαφρώς μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και στρώστε στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας μια διαφανή μεμβράνη.

kormos-me-mous-giaourtiou3

Φτιάξτε το ζελέ

Βάλτε σε ένα μικρό μεταλλικό μπόλ την ζελατίνη. Ρίξτε κρύο νερό (50 ml ) και αφήστε την ζελατίνη να μουλιάσει για 4 ' λεπτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη. Στραγγίστε και στύψτε τη ζελατίνη με τα χέρια σας.

Προσθέστε την ζελατίνη στο χυμό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για 2' λεπτά. Κατεβάστε τον χυμό από την φωτιά και  αδειάστε τον στην φόρμα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε τον στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πήξει.

kormos-me-giaourti4

Φτιάξτε την μους γιαουρτιού : 

Βάλτε σε μικρό μεταλλικό μπολ την ζελατίνη. Ρίξτε κρύο νερό ( 50 ml )  να μουλιάσει για 4 ' λεπτά. Βγάλτε τη ζελατίνη στραγγίστε την με τα χέρια και λιώστε την σε  10 ml ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ ρίξτε το γιαούρτι την ζελατίνη, το μέλι, και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε με πλαστική  σπάτουλα. 

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το σύρμα  μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέστε την σαντιγί στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε απαλά με πλαστική σπάτουλα σιλικόνης.

Αφού περάσουν 4 ώρες βγάλτε το ζελέ από το ψυγείο και απλώστε την μους γιαουρτιού  στην επιφάνειά του.

kormos-me-mpiskota-kai-giaoyrti5

Πάνω από την μους στρώστε το τριμμένο μπισκότο. Καλύψτε με την διαφανή μεμβράνη που εξέχει από την φόρμα  και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει.

Βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο , ανοίξτε την μεμβράνη ,αναποδογυρίστε την φόρμα σε πιατέλα και σερβίρετε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments