Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού! | Aspas_recipes

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού!

pasxalin;a-koyloyrakia

Πεντανόστιμα αφράτα βουτυράτα κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού λιώνουν στον στόμα!

Δείτε ακόμα Μπισκότα βουτύρου ή πασχαλινά κρητικά τσουρεκάκια

Υλικά

250 γρ βούτυρο αγελαδινό 

250 γρ Βιτάμ 

2 αυγά και 1 ασπράδι (τον κρόκο από το τρίτο αυγό τον κρατάμε για το άλειμμα)

80 γρ γάλα 

200 γρ ζάχαρη

50 γρ μέλι

20 γρ μπεικιν (κοσκινισμένο)

10 γρ σόδα

10 γρ μαχλέπι 

3 κ.σ κονιάκ 

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. περίπου κοσκινισμένο (ανάλογα το αλεύρι , εδώ πήρε 950γρ)

όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

koyloyrakia-pasxalina

Οδηγίες

Χτυπάμε  στον κάδο του μίξερ το βούτυρο να αφρατάψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε ένα ένα τα αυγά, το  μαχλέπι, και το μέλι.  Προσθέτω και το κονιάκ που μέσα έχω διαλύσει τη σόδα.  

pasxalina-koyloyrakia-me-maxlepi

Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.  Τέλος βάζουμε το γάλα και το αλεύρι με το μπέικιν σταδιακά!! Όταν η ζύμη αρχίσει να σφίγγει, ζυμώνουμε με τα  χέρια.  Το ζυμάρι μας είναι μαλακό.  Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για 15 λεπτά. 

Καλή σας επιτυχία !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments