Πεντανόστιμος χαλβάς με ινδοκάρυδο! Απίθανη γεύση για όσους αγαπούν το ινδοκάρυδο.! Νηστίσιμο γλυκό για περιόδους νηστείας και χωρίς λάδι.
Για τον χαλβά ινδοκάρυδου χωρίς λάδι θα χρειαστούμε :
Υλικά
4 ποτήρια νερό ή χυμό κεράσι ή όποιο χυμό θέλετε
(αν ο χυμός σας είναι με ζάχαρη βάλτε ζάχαρη το μισό της συνταγής για να μην σας βγει πολύ γλυκός ο χαλβάς)
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 βανίλια με γεύση λεμόνι -πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Οδηγίες
Βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό ή χυμό την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, και την βανίλια.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,και την καρύδα ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει .
Όταν πήξει τον βάζουμε σε φόρμα ,τον αφήνουμε να κρυώσει καλά τον ξεφορμάρουμε τον πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή καρύδα κόβουμε σε κομμάτια και καλή όρεξη !!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments