Σαρδέλα μεθυσμένη! | Aspas_recipes

Σαρδέλα μεθυσμένη!

Εύκολο ,νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό αυτό το πιάτο με τις μεθυσμένες σαρδέλες!Με αρώματα και γεύσεις όλα σε ένα πιάτο!

Δείτε ακόμα    ψαρόσουπα με φιλέτο    /    ψαράκι λαδολέμονο στον φούρνο 

Υλικά 
  • 1 κιλό σαρδέλες 
  • 2 κουταλιές μουστάρδας
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ  ελαιόλαδο
  • λίγο σκόρδο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι,πιπέρι,
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε ,πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις στρώνουμε  στο ταψί .
  • Σε ένα ποτήρι βάζουμε την μουστάρδα, το λάδι ,το ούζο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ του φραπέ.   Περιχύνουμε  πάνω από τις σαρδέλες.
  • Αλατοπιπερώνουμε , βάζουμε το σκόρδο (αν θέλουμε) και την ντομάτα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό  και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 αέρα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά 20-30 λεπτά περίπου.

Συνταγή από μέλος της ομάδας μας την Βίκη Αναματερού

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 


0 comments