Μπισκοτάκια δίχρωμες καρδιές και.... | Aspas_recipes

Μπισκοτάκια δίχρωμες καρδιές και....

mpiskota-kardies

Αφράτα και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου που δεν σταματάς στο ένα .Ιδανική συνταγή και για παιδιά!!!!

mpiskota-kardies2
Υλικά 

125 γραμμάρια  Ανάλατο βούτυρο (Βιτάμ έβαλα εγώ λιωμένο αλλά όχι ζεστό)ή 1/2 κούπα

125 γραμμάρια σπορέλαιο ή 1/2 κούπα

125 γραμμάρια Ζάχαρη ή 1/2 κούπα

2 αυγά

1 βανίλια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ (2 κ.γ)

450 γραμμάρια αλεύρι ή 3 1/2  κούπες

15 γραμμάρια Κακάο

( Μετράω με κούπα χωρητικότητας 250 ml)

mpiskota-kardies3 

Οδηγίες

Λιώνουμε  το βούτυρο ,αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια, ανακατεύουμε  .

Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά,  ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε την βανίλια και το  αλάτι. Σταδιακά, κοσκινίζοντας, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.

Ζυμώνουμε τη ζύμη.

mpiskota-kardies4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος και ανακατεύουμε.

 Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη  και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.

mpiskota-kardies6

Για τα μπισκότα καρδιές

Στην άσπρη ζύμη κόβουμε με ένα κουπ πατ μικρές καρδούλες.

Στην ζύμη κακάου αντίστοιχα κόβουμε με το κουπ-πατ μεγάλες καρδιές. 

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τις μεγάλες καρδιές και με το μικρό κουπα-πατ κόβω μικρές καρδούλες κακάου τις αφαιρούμε  και στην θέση τους προσθέτουμε  τις άσπρες μικρές καρδούλες.

Τις καρδούλες κακάο που αφαιρέσαμε τις ξαναπροσθέτουμε στην ζύμη κακάο και ανοίγουμε ξανά νέο φύλλο . 

Για τα στρογγυλά μπισκότα
Απλώνουμε την άσπρη ζύμη και κόβουμε  κομμάτια ζύμης κακάου πάνω στην άσπρη ζύμη.

mpiskota-kardies7

Ανοίγουμε με τον πλάστη πατώντας να ενωθούν οι δυο ζύμες ξανά και κόβω με ποτήρι ή κουπ πατ-στρογγυλά κομμάτια .

 mpiskota8

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments