Αφράτα και τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου που δεν σταματάς στο ένα .Ιδανική συνταγή και για παιδιά!!!!
125 γραμμάρια Ανάλατο βούτυρο (Βιτάμ έβαλα εγώ λιωμένο αλλά όχι ζεστό)ή 1/2 κούπα
125 γραμμάρια σπορέλαιο ή 1/2 κούπα
125 γραμμάρια Ζάχαρη ή 1/2 κούπα
2 αυγά
1 βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ (2 κ.γ)
450 γραμμάρια αλεύρι ή 3 1/2 κούπες
15 γραμμάρια Κακάο
( Μετράω με κούπα χωρητικότητας 250 ml)
Οδηγίες
Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι. Σταδιακά, κοσκινίζοντας, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Για τα μπισκότα καρδιές
Στην άσπρη ζύμη κόβουμε με ένα κουπ πατ μικρές καρδούλες.
Στην ζύμη κακάου αντίστοιχα κόβουμε με το κουπ-πατ μεγάλες καρδιές.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τις μεγάλες καρδιές και με το μικρό κουπα-πατ κόβω μικρές καρδούλες κακάου τις αφαιρούμε και στην θέση τους προσθέτουμε τις άσπρες μικρές καρδούλες.
Τις καρδούλες κακάο που αφαιρέσαμε τις ξαναπροσθέτουμε στην ζύμη κακάο και ανοίγουμε ξανά νέο φύλλο .
Για τα στρογγυλά μπισκότα
Απλώνουμε την άσπρη ζύμη και κόβουμε κομμάτια ζύμης κακάου πάνω στην άσπρη ζύμη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη πατώντας να ενωθούν οι δυο ζύμες ξανά και κόβω με ποτήρι ή κουπ πατ-στρογγυλά κομμάτια .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments