Δείτε ακόμα : Σύκα ψημένα στον φούρνο / Γλυκό κουταλιού Συκαλάκι
Για την εύκολη #μαρμελάδα #σύκου στον #φούρνο θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
4 κoυταλιές σούπας χυμό λεμονιού
Γαρύφαλλο 5-6 καρφάκια
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα μας κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος με ένα μαχαιράκι και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.Τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας την ζάχαρη τις κανέλες και τα γαρύφαλλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα βρεγμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε αυτή την χρονική περίοδο ψησίματος 1-2 φορές.
10 λεπτά πριν να κλείσουμε τον φούρνο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε πίσω στον φούρνο .
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
Ποτέ μην βάλετε νερό στο ταψί.
Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα σύκο στο φούρνο.
Μόλις βγάλουμε την μαρμελάδα μας θα δούμε ότι είναι λίγο αραιή. Πολτοποιούμε ένα μέρος της μαρμελάδας με το mini pimer ή στο multi και ανακατεύουμε καλά.
Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 5 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Για να μην λερώνονται τα βάζα σας πάρτε ένα χάρτινο ποτήρι κόψτε τον πάτο του με ένα ψαλίδι και προσαρμόστε τα στο πάνω μέρος -στόμιο από το βάζο σας! Γεμίστε τα βαζάκια σας τώρα με την κουτάλα! θα δείτε ότι έτσι θα έχετε ολοκάθαρα βάζα!
0 comments