Μαρμελάδα με σύκα στον φούρνο! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα με σύκα στον φούρνο!

marmelada-syko-ston-fourno

Σύκο! Ακόμα ένα νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού! Με το σύκο μπορούμε να φτιάξουμε πολλά γλυκά επιδόρπια! Ένα από αυτά είναι και η μαρμελάδα σύκο! Σερβίρεται σε ψωμάκι ή συνοδεύει ιδανικά γιαουρτάκι και κρύα γλυκά!


marmelada-syko-ston-fourno1

Για την εύκολη #μαρμελάδα #σύκου στον #φούρνο θα χρειαστούμε:

Υλικά

2.5  κιλά σύκα      

1 κιλό ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

4  κoυταλιές σούπας  χυμό λεμονιού 

Γαρύφαλλο 5-6 καρφάκια

marmelada-syko-ston-fourno2
 

 Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα μας   κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος με ένα μαχαιράκι και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.

marmelada-syko-ston-foyrno3

Τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας την ζάχαρη τις κανέλες και τα γαρύφαλλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.

marmelada-syko-ston-fourno4

Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα βρεγμένη. 

marmelada-syko-ston-fourno5

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 200  βαθμούς για 2 ώρες περίπου. 
 Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε αυτή την χρονική περίοδο ψησίματος 1-2 φορές.

marmelada-syko-ston-fourno6
 
10 λεπτά πριν να κλείσουμε τον φούρνο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε πίσω στον φούρνο .

 Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. 

Ποτέ μην βάλετε νερό στο ταψί.

Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα σύκο στο φούρνο.
Μόλις βγάλουμε την μαρμελάδα μας θα δούμε ότι είναι λίγο αραιή. Πολτοποιούμε ένα μέρος της μαρμελάδας με το mini pimer ή στο multi και ανακατεύουμε καλά.

marmelada-syko-ston-fourno7

Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 5 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια.

marmelada-syko-ston-fourno8

 Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

Μυστικό
 
Για να μην λερώνονται τα βάζα σας πάρτε ένα χάρτινο ποτήρι κόψτε τον πάτο του με ένα ψαλίδι και προσαρμόστε τα στο πάνω μέρος -στόμιο από το βάζο σας!  Γεμίστε τα βαζάκια σας τώρα με την κουτάλα! θα δείτε ότι έτσι θα έχετε ολοκάθαρα βάζα!

marmelada-syko-ston-fourno10

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


 

 

0 comments