Εύκολη συνταγή για το πως να φτιάξουμε την σάλτσα ντομάτας στον φούρνο ! Εύκολα ! Πολτοποιείς τις ντομάτες , τοποθετείς σε γάστρα και την ξεχνάς! Έτοιμη μετά από 3 ώρες!
Δείτε εδώ Σπιτική σάλτσα ντομάτας (κατσαρόλας) σε βάζα
Υλικά
- 8 κιλά ώριμες ντομάτες
- 1 κουτάλι της σούπας αλάτι
- 2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 κρεμμύδια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στο μούλτι ή τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη . Τις κάνουμε πολτό και τις βάζουμε σε γάστρα.
- Αλέθουμε επίσης τα κρεμμύδια και τις πιπεριές .Τις βάζουμε και αυτές στην γάστρα.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε την γάστρα.
- Την ψήνουμε στους 250c για 3 ώρες περίπου μέχρι να γίνει πηχτή. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα καυτή την σάλτσα.
- Γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και τα αφήνουμε έτσι 12 ώρες. Αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments