Royal icing (2)
Υλικά
2 ασπράδια αυγών (60 γρ ) ή παστεριωμένα ασπράδια
400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1-2 βανίλιες
Ακόμα
Ένα μεγάλο μπολ
Μίξερ
Διαφανής μεμβράνη
Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγη από την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη στο μείγμα .
Χτυπάμε προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά.
Όταν το μείγμα μοιάζει με παχιά κρέμα σαντιγί τότε είναι έτοιμο.
Καλύπτουμε το γλάσο με πλαστική μεμβράνη ή με ένα καπάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Αραιώνουμε το γλάσο για να κάνουμε σχέδια πάνω σε μπισκότα βάζοντας μερικές σταγόνες νερό. Η ανάμιξη με το νερό θα προκαλέσει πολλές φυσαλίδες στο γλάσο για αυτό αφήστε το να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
Για να το χρησιμοποιήσετε σαν κόλλα σε μπισκοτόσπιτα αφήστε το όπως είναι χωρίς να το αραιώσετε.
Το γλάσο αυτό αν δεν το αραιώσετε με νερό στεγνώνει πολύ γρήγορα.
Μπορείτε επίσης να χωρίσετε το μείγμα -γλάσο σε 2 -3 μπολάκια και να το χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής .
0 comments