Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ 200 γραμμαρίων
Σιρόπι :
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
1 βανίλια
Κρέμα βανίλια:
Υλικά
1 λίτρο γάλα
80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Κρέμα βύσσινο :
Υλικά
1 λίτρο χυμό βύσσινο (αν δεν θέλουμε βύσσινο μπορούμε να βάλουμε φράουλα ή ό,τι χυμό μας αρέσει)
80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
160 γραμμάρια ζάχαρη
Οδηγίες
Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τα σαβαγιάρ, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 2 λεπτά (από την στιγμή του βρασμού αρχίζουμε να μετράμε) και το ρίχνουμε με κουτάλι πάνω από τα σαβαγιάρ
Για την κρέμα βύσσινο : βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ομοίως με την κρέμα βανίλια βράζουμε μέχρι να δέσει ανακατεύοντας με σύρμα, μόλις σχηματιστούν φουσκάλες είναι έτοιμη. Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
0 comments