Για το #κέικ με κεράσια θα χρειαστούμε:
Υλικά για φόρμα ή ταψάκι 25 εκατοστών
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμαρίων ( 2% - 5% ή 10 % λιπαρά )
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -
300 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο )
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
450 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα από κουκούτσια και κοτσάνια
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
Οδηγίες
Αρχικά καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους κια τα κοτσάνια τους αν έχουν.
Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα καθαρό μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C στις αντιστάσεις .
Μπορούμε να θέλουμε να πασπαλίσουμε περίπου 2 κ. σούπας αλεύρι ,στα κεράσια και τα ανακατεύουμε να πάει παντου το αλευρι . Κατόπιν τινάζουμε το περιττό αλευρι.
Με ένα μίξερ χειρός, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο κια να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, τις βανίλιες , το λάδι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ, και πάλι, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κεράσια, ανακατεύοντας απαλά και όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται μην το παρακάνετε.
Τοποθετούμε την ζύμη σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ή σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 25 εκατοστών .
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αντιστάσεις (ανάλογα τον φούρνο ) για 30-40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα βγαίνει στο κέντρο καθαρή, και έχει πάρει ένα ωραίο και χρυσό χρώμα.
0 comments