Εύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα ! | Aspas_recipes

Εύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα !

efkolo-giaourtogliko

Είναι εύκολο πολύ γρήγορο και δροσερό! Ιδανικό για τις καλοκαιρινές και ζέστες μέρες με  υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Όταν δεν έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε κάτι άλλο για τους απρόσμενους επισκέπτες ! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με γιαούρτι 

efkolo-giaourtogliko1

Για το εύκολο γιαουρτογλυκό θα χρειαστούμε : 

Υλικά για ταψί 25 χ25 εκατοστών 

1 ζαχαρούχο

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 5%

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτιμπερ 225 γραμμαρίων 

350 γραμμάρια μαρμελάδα ή σάλτσα φράουλας 

efkolo-giaourtogliko2

Ακόμα (προαιρετικά)

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί 

φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση 

efkolo-giaourtogliko3

Οδηγίες

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε  το γιαούρτι με το ζαχαρούχο . Προσθέτουμε αν θέλουμε 1-2 κουταλιές σούπας σάλτσα φράουλα 

Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα  και τα βάζουμε στο μείγμα γιαουρτιού.

Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. 

Απλώνουμε πάνω στο γλυκό μας την αγαπημένη μας μαρμελάδα ή την σάλτσα φράουλα.

efkolo-giaourtogliko4

Μπορούμε να παραλέιψουμε το παρακάτω βήμα , και  να βαλουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να 4 ώρες να παγώσει σε αυτό το σημέιο. Κατόπιν αφαιρούμε το γλυκό από την αποσπώμενη φόρμα , κόβουμε σε κομμάτια κια σερβίρουμε .

Ετοιμάζουμε την σαντιγι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγι.

Βάζουμε την σαντιγί με σακουλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε σχέδια πάνω από το γλυκό , ή καλύπτουμε  την επιφάνεια του γλυκού με την σαντιγί, κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι .


Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες αν θέλουμε .

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες .

Αφού παγωωσει το #γιαουρτογλυκό αφαιρούμε ααπό την σποσπώμενη φόρμα, βγάζουμε την λαδόκολλα περιμετρικά .


Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Μόνο με μαρμελάδα χωρίς σαντιγί 
giaourtoglyko-me-mpiskota



0 comments