500 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
400 ml ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
150 γραμμάρια κουβερτούρα
Σκόνη κακάο ή σάλτσα σοκολάτας και ξηρούς καρπούς
Οδηγίες
Για να ετοιμάσουμε το #παγωτό #Βιενέτα, αρχικά λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Στο μεταξύ, βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα (κρύα από το ψυγείο) με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ 30x8 εκ. και το σκεπάζουμε με μεμβράνη . Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεφορμάρουμε το κέικ.
Ας αρχίσουμε να συνθέτουμε το κέικ παγωτού: ρίχνουμε μια πρώτη στρώση κρέμας ,ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα καλά και μετά συνεχίζουμε με μια στρώση σοκολάτας.
Συνεχίζουμε εναλλάξ τη γέμιση με την σοκολάτα μέχρι να τελειώσει όλη η κρέμα γέμιση.
Τοποθετούμε το παγωτό μας κέικ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, ξεφορμάρουμε τη Βιενέτα και τη διακοσμούμε πασπαλίζοντας με κακάο ή με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλουμε ξηρούς καρπούς .
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments